Nyhetsbrev
Lyst til å holde deg oppdatert?
FÃ¥ tilsendt OAS nyhetsbrev
Høgskole:
E-post:

Legerefusjon og helsefond - penger tilgode?

Legerefusjon og helsefond - penger tilgode?

Har du sjekket om du kan benytte deg av våre helseordninger; Legerefusjonsordningen og Helsefondet? Her kan det være mye penger å hente. Siste frist for for refusjon av legeutgifter er 31. jan.

Benytt muligheten nå hvis du har hatt utgifter til lege, behandling rekvirert fra lege (fysioterapi og psykolog) og til ekstraordinær tannbehandling i 2007!

Siste frist for refusjon av legeutgifter i 2007 er 31. januar 2008.

 FAKTA:

Legerefusjon:
Du som er tilknyttet OAS får refundert de egenandeler du betaler hos legen i løpet av studietiden utover kr 200,-. Det vil si at OAS dekker egenandeler hos lege fra kr 200,- og til frikortgrensen som i år er på kr 1.660,-. Egenandeler utover dette beløpet dekkes av frikort fra NAV/Trygdekontoret. 

NB: Som en prøveordning ut 2007 får du også refundert egenandeler ved psykologbehandling og egenandeler til kjøp av medisiner på blå resept som er påført folketrygdens kvitteringskort.

Les mer om legerefusjon her.

Helsefond:
Har du store utgifter til behandling av sykdom og skader i løpet av studietiden kan du søke Helsefondet om støtte. Du søker på eget skjema, og må dokumentere dine faktiske kostnader. Helsefondet gir støtte til ulike behandlinger som f. eks. fysioterapi, kiropraktor ekstraordinær tannbehandling som rotfylling, kroneinnsetting og tannuttrekking. Se  "Vedtekter for Helsefondet" for nærmere informasjon om hva og hvordan du søker.

NB: Som en prøveordning ut 2007 får du også støtte til; vanlig tannlegebesøk (200 kr per konsultasjon) og briller/linser (kr 500).

Les mer om helsefond her


Kvitteringskortet du får hos legen følger kalenderåret (1. januar til og med 31. desember), så du kan spare opp i et år, men husk å få refundert utleggene dine innen fristen!

Les også ofte stilte spørsmål her

Er noe uklart? Ta kontakt med:
Berit Iversen, Pilestredet 46, 1 et.
Tel. 22 45 20 97
Mob. 959 33 877
E-post: berit.iversen@oas.no

PS: I 2006 ble det utbetalt over 1,6 millioner kroner direkte tilbake til studentene (legerefusjon + helsefond).


21. november 2007 09:15

Meningsmåling
Legerefusjon
Legerefusjon. Hvor mye må du betale i legeutgifter per år som OAS student?

0 kr
200 kr
1.660 kr (Alt opp til Folketrygdens frikort.)

(Se resultatene)

Tilknyttede høgskoler