NYHETER

KnUFfing mellom Storting og byråkrater

KnUFfing mellom Storting og byråkrater
Ønsker du deg studentbolig fra 1. januar?
26 mill. ekstra til studentboliger!
Trening jul/nyttår
En ”lysere” hverdag ..!
Syke studenter får penger
Kaffe i mange varianter hos kafé Eva
OAS boligsituasjon ble tatt opp i Stortingets spørretime
- Per, du lyver! skriver Student.no i dag.
OAS studentboliger opp i Stortingets spørretime
Studentene sviktes av Bondevik-regjeringen
Jobbtørke for studenter etter USA-terroren
Nytt studenthus snart klar for innflytting!
Mange lærere kan ikke norsk!
Kjempetilbud på treningskort!
Dagens budsjettforslag - En tusenlapp ekstra per måned
Noen få ledige hybler fra 1. november
Vant hyttetur
La menn være menn - sier KUF ..
Nordmarka venter!
Pasta - pasta
Om politikk - dagen etter valget
OAS sender brev til stortingspolitikerne
Regjeringen prioriterer bort høgskolestudentene i Oslo
Ny avtale med S.A.T.S. - Tren også på S.A.T.S. Spektrum!
Antikk på hybelen?
Hva er en studentsamskipnad??
OAS reduserer barnehageprisene
Kan OAS leve opp til studentens boligkrav?
Studentene trekker til Oslo igjen
Skal du i gang med studier og mangler et sted å bo?- Se her!

OAS ønsket gjennom et møte med Kirke- Undervisning og Forskningsdepartementet (KUF) å belyse den vanskelige situasjonen mangelen på boligtilskudd skaper for samskipnaden.

Fredag 14. desember fikk samskipnaden møte med departementet. I forkant hadde særlig stortingsrepresentanter fra SV hjulpet oss med å sette vår sak på dagsorden både i media og på Stortinget. Rolf Reikvam fra Akershus og Heikki Holmås fra Oslobenken ga begge klar beskjed om at nå måtte høgskolestudentene i Oslo prioriteres.

26 millioner Reikvam klarte med støtte fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet å omdisponere 26 millioner kroner fra inneværende års utdanningsbudsjett til en ekstrabevilgning til bygging av studentboliger i år. Med gode nyheter i ryggen var det en spent gruppe fra OAS som stilte til møte hos statssekretæren i KUF.

Het kandidat Der fikk vi en liten leksjon i at selv om flertall for tilleggsbevilgning foreligger på Stortinget, er det dessverre ingen selvfølge at slike vedtak følges opp fra departementets side. KUFs representanter på møtet lot likevel til å ha stor forståelse for den situasjonen som OAS er i, og vår direktør og boligsjef fikk inntrykk av at de ser på oss som en het kandidat til å motta bevilgninger ved neste års tildeling av boligtilskudd.

Reikvam kjemper Selv om departementet prøver å holde igjen, lover Rolf Reikvam at han vil ta opp kampen om årets ekstrabevilgninger. Som han sier til Romerikes blad: ”Det gjelder å kjøre fram brystkassa!” Da får vi håpe at den slags taktikk slår an hos den utøvende myndighet i KUF. Heia Rolf !!

Studentaksjon Studentene vil markere sin missnøye med boligsituasjonen, og under overleveringen av søknaden om støtte ved neste års bevilgninger vil de iverksette en e-postaksjon. Studentaksjonen ledes av studentparlamentet ved Høgskolene i Oslo og Akershus og deres ledere Cecilie Brendås og Ingvild Sundby. Studentene vil også skrive leserinnlegg og stille opp på andre måter for å sikre tilskudd til nye boliger ved tildelningene i 2002.


21-12-2001

Hjem...
Welhavensgate 9
0350 Oslo
Tlf: 22 93 35 00
E-post: oas@oas.no
Søk