Nyhetsbrev
Lyst til å holde deg oppdatert?
FÃ¥ tilsendt OAS nyhetsbrev
Høgskole:
E-post:

Tilsagn til 90 nye studentboliger!

Kunnskapsdepartementet har nå offentliggjort fordelingen av tilsagn til nye studentboliger i 2006. OAS er veldig fonøyd med å ha fått tilsagn til 90 studentboliger!

OAS søkte for 2006 Kunnskapsdepartementet om tilsagn til to ulike prosjekter, Iladalen Studenthus og Carl Berner Studenthus. Det er foreløpig ikke avklart hvordan OAS ønsker å bruke årets tilsagn, men sannsynligvis går det til Iladalen Studenthus.

Iladalen Studenthus i Kingosgate
Kingos gate ligger ved Alexander Kiellands plass, med gåavstand til St. Hanshaugen, sentrum og Grünerløkka. Ombyggingen av Kingos gt. 16, 18 og 20  til studentboliger er allerede satt i gang. I 2005 fikk vi tilsagn til 70 enheter, og hvis tilsagnet for 2006 også brukes her vil vi kunne tilby 160 studentboliger i Iladalen Studenthus allerede høsten 2006.

Carl Berner Studenthus
Carl Berner Studenthus, byggetinn 1, sto ferdig våren 2002. Bygget er tilrettelagt for ytterligere påbygging. Brukes tildelingen til dette prosjektet vil to nye etasjer bygges på.

OAS veldig glade!
Eiendomssjef i OAS, Geir Sund tar i mot nyheten med glede. - Vi er veldig fornøyd med å ha fått tilsagn til 90 nye studentboliger. Dette trenger vi virkelig da vi er en av de studentsamskipnadene i Norge med lavest dekningsgrad. Per 2004 hadde OAS kun en dekningsgrad på 9 % i forhold til antall tilknyttede studenter.

Regjeringen fornøyd med fordobling
-  Det er gledelig at vi har klart å fordoble antall studentboliger i 2006. Regjeringens mål er å øke tilgangen til studentboliger og bidra til å sikre lik rett til utdanning. Vi har dessverre ikke klart å ta alle søknadene, men vi har et klart mål i Soria Moria - erklæringen om å øke antall studentboliger, sier statssekretær Åge Rosnes.

Disse studentsamskipnadene fikk tilsagn

Studentsamskipnad

Antall tilsagn

Studentsamskipnaden i Buskerud

45

Studentsamskipnaden i Ã…s

57

Studentsamskipnaden i Stavanger

50

Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad

90

Studentsamskipnaden i Bergen

33

Studentsamskipnaden i Trondheim

133

Studentsamskipnaden i Stord/ Haugesund (Haugesund)

60

Studentsamskipnaden i Oppland

108

Studentsamskipnaden for Romsdal og Nordmøre

30

Total

606

Tilsagn fordeles etter eksisterende dekningsgrad ved det enkelte studiested, situasjonen på det private leiemarkedet og andre særskilte faktorer knyttet til studiested.


13. februar 2006 16:31

Meningsmåling
Pensum
Hvor kjøper du skolebøkene dine?

Penelope Bokhandel
Akademika
ABC Fagbokhandel
Norli
Annen vanlig bokhandel
Nettbokhandel
Kopierer
Låner på biblioteket
Kjøper brukt
Annet

(Se resultatene)

Tilknyttede høgskoler