Nyhetsbrev
Lyst til å holde deg oppdatert?
FÃ¥ tilsendt OAS nyhetsbrev
Høgskole:
E-post:

Gratis filmvisninger på Fyrhuset

SAIH-Bislet inviterer alle studenter til spennende filmer som retter fokus mot forholdet nord/sør. Velkommen til Fyrhuset onsdager i april kl.16.00-18.00!

bilder_april.jpg
 Onsdag 02. april - CRY FREEDOM

Filmen "Cry Freedom" er basert på romanene "Biko" og "Asking For Trouble" av Sørafrikaneren Donald Woods. Filmen handler om vennskapet mellom den liberale, hvite avisredaktøren Donald Woods og den fargede borgerrettsforkjemperen og ANC-medlemmet Steven Biko. Handlingen i "Cry Freedom" er lagt til siste halvdel av 70-tallet da apartheid-regimet styrte Sørafrika med jernhånd. Denne filmen er en sterk skildring av motstandskampen i et land som var preget av store klasseskiller og uroligheter.

Onsdag 09. april - WATER

I Ghandis India må en ung enke kjempe for aksept og kjærlighet i et samfunn tuftet på tradisjoner, når hun giftes bort til en gammel mann. Han dør, og hun blir sendt vekk til en gruppe enker for å leve resten av sitt liv ekskludert fra samfunnet. Hun forelsker seg senere i en mann av lav kaste, men kjærligheten er problematisk. Som ung enke blir hun tvunget ut i prostitusjon, og livet hennes endres drastisk. Filmen ble Oscarnominert for beste utenlandske film i 2007.

Onsdag 16. april - WHY WE FIGHT

Har militæret blitt en for viktig del av amerikansk industri og amerikanske liv? Er koblingen mellom det militære og industrien så sterk at landet ikke lenger styrer sin egen utenrikspolitikk?
Gjennom intervjuer med ansatte i militæret, politikere og mannen i gata, prøver WHY WE FIGHT å besvare disse spørsmålene. Dette er en viktig dokumentar om hva som ligger til grunn for utenrikspolitikken i verdens eneste supermakt.

Onsdag 23. april - WAR ON DEMOCRACY

Med gravende journalistikk tar John Pilger for seg USAs forsøk på å ”bringe demokrati” til Latin-Amerika, fra Guatemala i 1953 frem til Venezuela i dag. På sin kompromissløse måte ruller han opp historier om kupp og motkupp i en rekke land, og viser hvordan amerikanerne hele tiden har arbeidet for å implementere økonomiske modeller og maktstrukturer som passer amerikanske interesser - uansett pris og konsekvenser.

 


2. april 2008 14:37

Meningsmåling
Karrieresenter for alle OAS-studenter:
Har du brukt karrieresenteret ved HiO?

Ja, vært på kurs
Ja, blitt veiledet
Ja, har brukt senteret på annen måte
Nei, er tidlig i studiene
Nei, tenker ikke på jobb / karriere
Nei, karrieresenteret ligger for langt unna studiestedet mitt
Nei, jeg vet nok om egne jobb- og karrieremuligheter
Nei, jeg har fått jobb
Nei, jeg visste ikke om tilbudet

(Se resultatene)

Tilknyttede høgskoler