Nyhetsbrev
Lyst til å holde deg oppdatert?
FÃ¥ tilsendt OAS nyhetsbrev
Høgskole:
E-post:

Studentbolig - stor pågang

Vi har hatt en enorm søking på vårt studentboliger i sommer. I Oslo er stort sett alt tildelt nå, men vi sender ut tilbud med 10 dagers akseptfrist så det vil bli noen flere å tildele.

Det vil også være noen som har blitt tilbudt bolig som ikke kommer inn på skole i Oslo eller av andre grunner ikke skal ha boligen. Vi tildeler boliger kontinuerlig nå, og førsteårsstudenter blir prioritert.
På Åråsen studenthus (Lillestrøm) har vi fortsatt en del boliger ledig, men de går også unna om dagen.

Dersom du ikke får bolig med en gang du har søkt !hybel_lei_16kvm.jpg
- Tenk alternative boformer de første månedene. Ha vilje til å bo midlertidig eller pendle en periode. All erfaring viser at når det roer seg utover høsten har du mulighet for å få studentbolig.

- Du kan søke studentbolig hele året.

Hvor finne bolig på det private markedet
Nyttige adresser for bolig på det private markedet:
finn.no
hybel.no
zett.no

Hva du må være oppmerksom på dersom du skal leie på det private markedet
Når avtale er inngått bør du skrive kontrakt. Tre måneders oppsigelsfrist er mest vanlig. Du får kjøpt standard husleiekontrakt hos Leieboerforeningen, Juss-buss eller bokhandlere. Husleieloven gjelder imidlertid selv om du ikke har skrevet kontrakt. Loven kan du lese på for eksempel www.bolignorge.no.

Det første kravet som boligleier er betaling av husleie. Du er selv ansvarlig for at leien betales i tide. De fleste utleiere krever depositum. Det vanligste er 3 måneders husleie. Depositumet skal stå på en sperret konto i ditt navn.

Det kan være lurt å sammenligne leiepriser, og kanskje også sette opp et budsjett over hva du er i stand til å betale før du skriver kontrakt

Ikke glem forskjellen med eller uten strøm! Med høye strømpriser og et glissent hus, kan boutgiftene fort bli langt større enn forventet.

Mer info kan du finne på Leieboerforeningens side www.boligjegeren.no eller www.unginfo.no . Her finner du mye nyttige nyheter, lover, tips, linker og boligannonser. Ellers er kanskje det beste tipset å spørre mer erfarne studenter.


2. august 2007 09:37

Meningsmåling
Pensum
Hvor kjøper du skolebøkene dine?

Penelope Bokhandel
Akademika
ABC Fagbokhandel
Norli
Annen vanlig bokhandel
Nettbokhandel
Kopierer
Låner på biblioteket
Kjøper brukt
Annet

(Se resultatene)

Tilknyttede høgskoler